Luckiefun’s Restaurant, Tampere

"Koska taso vaihtelee niin paljon, valitettavasti en nykyään voi suositella tätä ravintolaa."

8.3.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olen käynyt Helsingissä Fredrikinkadun Luckiefun’s -ravintolassa muistaakseni kolme kertaa, ja joka kerran olen lähtenyt tyytyväisenä. Missään muussa ketjun ravintolassa en ollut käynyt – Sörnäisten ravintolasta olen kuullut kehujen lisäksi paljon moitteitakin. Tietenkään mikään sushibuffet ei ole koskaan oikein kunnollista, mutta tässä lajityypissä olen ollut poikkeuksellisen tyytyväinen ravintolan tarjontaan. Niinpä ilahduin, kun Koskikeskukseen perustettiin uusi piste. Järjestin lounaan ystävieni kanssa mitä pikimmiten.

Ravintola oli ääriään myöten täynnä, ja jouduimme odottamaan sopivaa pöytää hetkisen. Odotellessa tarkistin valikoiman ja huomasin, että ”VEGE”- merkinnät löytyivät täältäkin. Kannattaa kuitenkin huomata, että merkintä ei aina tarkoita vegaanista. Tällä kertaa ainoa poikkeus olivat majoneesi-maissi-gunkanit. Kannattaa siis aina kysyä – ja mitä useammin kysytään, sitä johdonmukaisemmaksi merkinnät muuttuvat.

Täälläkin tarjolla oli misokeittoa, mikä oli varsin mukavaa, sillä useimmiten liemi sisältää kalavalmisteita (boniittihiutaleita tms.). Keitto oli onnistunutta, ja etenkin isot merileväpalaset olivat hautuneet herkullisiksi. Myös talon wakame-salaatti oli herkullista ja ihastutti ystäväni, jotka eivät olleet koko ruokalajia tavanneet aiemmin.

Kasvissushit oli erotettu selvästi, ja niille oli oma otin, mikä on allergianäkökulmasta erittäin fiksua. Valikoima oli monipuolinen ja kekseliäskin. Ihastuin esimerkiksi uramakeihin (niitä käänteisiä makeja), joiden ulkopinnassa oli paahdettua sipulia – hieno idea! Isokokoisissa uramakeissa taas oli yllättävän toimivia isoja juurespaloja. Sushien laatu oli buffet-tarjoiluksi vallan kelpo, ja isolla väkimäärällä kierto oli nopeaa.

Lämpimällä puolella tarjolla oli tahmeassa soijakastikkeessa paistettuja udon-nuudeleita, oikein hyviä valkosipulisia paistettuja vihanneksia, vanhoja tuttuja tukkukevätkääryleitä (aina otan niitä, en tiedä miksi, koska eivät ne ole mistään kotoisin) ja satay-tofua. Tätä on kerran ollut Fredan ravintolassakin, eikä se ole suosikkini, etenkin kun joukossa on annokseen sopimatonta ananasta. Mutta ihan kiva lisä sekin oli ateriaan.

PÄIVITYS 1.1.2020:  Vaikka ensimmäiset pari vierailua olivat vallan mainioita, viime aikoina minulla on ollut pari suorastaan huonoa kokemusta. Sushien taso on ollut hyvin heikko, ja lämpimällä puolella vegaaninen tarjonta on ollut joko olematonta tai kehnoa. Koska taso vaihtelee niin paljon, valitettavasti en nykyään voi suositella tätä ravintolaa.

Luckiefun’s Restaurant
Koskikeskus
Hatanpään valtatie 1
Tampere

ma–pe 10-30–21
la–su 12–19

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset