The Merry Monk

"Pihvissä oli ideaa. Ylipäätään on hienoa tehdä talolle oma kasvispihvi."

22.7.2021

Reposaarelainen Merry Monk joutui lopettamaan toimintansa vajaat pari vuotta sitten mutta ilmoitti etsivänsä uusia tiloja. Ravintola jatkoikin toimintaansa Merikarvialla viime vuoden kesäkuussa. En koskaan kerennyt käydä syömässä Reposaaressa, mutta nyt tuli tilaisuus, kun kävimme katselemassa anopin ja vaimon kanssa heidän sukunsa vanhoja asuinseutuja. Tiesin, että kasvisannoksiakin olisi tarjolla, mutta tasosta ei ollut mitään käsitystä.

Netin ruokalistalla vegaanisuusmerkintöjä löytyi, mutta pääruoissa ei näyttänyt olevan valmiiksi vegaanisia annoksia, vain optio vegaaniseksi muuttamisesta. Hampurilainen talon härpäpapupihvillä kiinnosti, mutta etukäteen en tiennyt, onnistuisiko vegaaninen annos ja kuinka riisuttu se olisi.

Paikan päälle tullessamme ravintola oli tupaten täynnä, ja keittiön luukulla kävi ihailtavan vauhdikas kuhina. Väkimäärästä huolimatta saimme pöydän nopeasti, ja palvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Pahvisella listalla näkyikin selvästi, että burgereista olisi saatavilla vegaaniset versiot. Kun tarjoilija vielä kertoi, että ne eivät olisi ”karsittuja” versioita vaan juustot ja soosit olisi korvattu vegaanisilla, tilanne näytti oikein iloiselta. Talon ”Räpsöö Pride” -olutkin oli vielä vallan maittavaa.

Kun purilainen kannettiin eteeni, katsoin ensin, että juuston tilalla olisi pehmeää tofua. Haukkasin ja hämmennyin, kun vastaan tulikin vahva juustoinen aromi, joka sointui yhteen aika hyvin paikallisen paprika-chilihillon kanssa. Se paljastui Violifen ”fetaksi”, jota en ollut aiemmin maistanutkaan, sillä yleensä moiset tuotteet eivät järin innosta. Mutta tässä se toimi vegaanisen majoneesin ja hillon rinnalla oikein hyvin!

Annoksen lisukkeina tarjottiin vallan sopiva läjä ranskalaisia sekä kevyesti etikoituja vihanneksia – oikein kiva idea. Hampurilaisen tilpehööreinä oli runsaasti sipulia sekä ehkä hieman liikaakin salaattia, sillä se tahtoo tehdä kokonaisuudesta liukkaan ja hankalan syödä käsin, kuten hampurilainen mielestäni pitää aina voida syödä. Silti kokonaisuus oli aika lähellä suosituksen arvoista tasoa, mutta harmillisesti talon härkäpapupihvi ei täyttänyt odotuksia.

Pihvissä oli ideaa. Ylipäätään on hienoa tehdä talolle oma kasvispihvi, ja tässä härkäpavulla oli saatu runsautta ja varmaan punajuurella ”rautaisuutta”. Tällä kertaa ainakin pihvi oli kuitenkin koostumukseltaan liian tiivis, jopa sitkainen, ja se oli sen verran sämpylää pienempi, että pihvittömiä haukkauksia tuli liikaa, jolloin sinänsä toimiva ”juusto” hallitsi elämystä liiaksi. Toki ”juustoa” oli myös melkoinen mötkäle. Pihvissä oli myös minun makuuni liian vähän suolaa, jolloin pavun oma maku ei noussut kunnolla esille – mutta suola on vahvasti makuasia, ja minä olen suolaisen ystävä.

Ihan mieluusti minä purilaiseni popsin, mutta en kuitenkaan sillä mielellä, että tänne täytyy tulla uudestaan syömään. Todella mukavaa kuitenkin, että tällaisessa liha- ja kalakeskittyneessä ravintolassa on panostettu myös kasvisannoksiin, eikä vegaanisissa ole menty helpoimman kautta riisumalla pois elementtejä. Ei siitä kauaa ole, kun vegaaninen burgerannos näillä kulmilla olisi ollut vitsi.

The Merry Monk
Varvintie 5
Merikarvia

ma suljettu
ti–to 11.30–21 (keittiö auki 20 asti)
pe–la 11.20–23 (keittiö auki 21 asti)
su 11.30–19 (keittiö auki 18 asti)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset