Anne’s Vege

"Maustaminen oli erittäin varovaista ja hienovaraista niin, että maa-artisokan aromi tuli rohkeasti esiin, jopa uhkarohkeasti. Minä pidin tästä kovasti."

2.12.2021

Vegaaninen ravintola Anne’s Vege perustettiin ilmeisesti vuoden 2017 syksyllä, ja alkujaan se toimi Matinkylässä. Vuoden 2019 huhtikuussa se kuitenkin siirtyi Tapiolaan ostoskeskus Ainoaan – itse taisin panna paikan merkille vasta siirtymisen jälkeen. Laitoin sen to eat -listalleni, mutta käyminen venyi ja venyi. Sinänsä hölmöä, koska metron ansiosta Tapiola on ihan lähellä keskustaa, mutta joku etäisyyden illuusio siinä oli, että sain aikaiseksi vasta nyt. Olin menossa podcast-nauhoituksiin Lauttasaareen, joten päätin käydä sitä ennen aikaisella lounaalla.

Ravintolalla on vahva terveyslähtöinen imago: seinällä kerrotaan terveysvaikutteisista raaka-aineista, lisäaineettomuudesta (mitä se milloin tarkoittaakin), valkoisen sokerin välttämisestä ja niin edelleen. Ei ihan minun skeneni, etenkään gluteenittomuus, mutta tärkeintä on tietysti, onko ruoka hyvää.

Terveysfokuksessaan Anne’s Vege muistuttaa monia klassisia kasvisravintoloita. Tämän lisäksi se kertoo olevansa fuusioravintola eli yhdistävänsä maailman keittiöitä ja kotimaista kotiruokaa. Lounasvaihtoehtoja taaksepäin selatessa sieltä löytyy thaimaalaisia, ranskalaisia, kiinalaisia, japanilaisia, kreikkalaisia, meksikolaisia, italialaisia ja levanttilaisia vaikutteita. Tässä monipuolisessa linjassa ravintola poikkeaa usein vahvasti intialaisittain painottuneista vanhan kaartin kasvisravintoloista.

Poikkeusolojen vuoksi buffet ei ollut nyt käytössä, vaan tiskiltä tilattiin lautasannoksia, joihin kuuluu kylmä ja lämmin puoli. Tilasin isomman version. Päivän lämpimänä oli rustiikkiseksi kuvattua maa-artisokkasurvosta ranskalaisilla linsseillä. Rustiikkisuus tai maanläheisyys onkin osuva kuvaus: maustaminen oli erittäin varovaista ja hienovaraista niin, että maa-artisokan aromi tuli rohkeasti esiin, jopa uhkarohkeasti. Minä pidin tästä kovasti, mutta monelle se voisi olla vähän vaikea maku. Linssien tumma maku korostui annoksessa myös, eikä sitä leikkaamassa ollut mitään happoista. Aika poikkeuksellinen annos siis täkäläisissä ravintoloissa. Hienoa!

Kylmällä puolella oli kuitenkin monipuolisia aromeita ja happoisuutta tukemaan pääruoan muhkeaa linjaa. Omena-punajuurisalaatin tymäkkä piparjuuren puraisu oli hauska yllätys, ja tillinen perunasalaatti oli taivaallista. Kaiken kaikkiaan kylmän puolen ainekset olivat monipuolisia: salaatissa oli muun muassa raitajuurta, suolaheinää ja lehtikaalia.

Minun täytyy kyllä palata kokeilemaan jotain toisen tyylistäkin lounasta. Parin vanhan lehtiarvion kuvaukset rohkeasta maustamisesta kiinnostavat: miten tyyli vaihtelee fuusiokeittiön eri alueilla? Tämän yhden kokemuksen perusteella olisin nimittäin voinut luulla varovaista maustamisen linjaa hallitsevaksi, mutta ruokalista on niin vaihtuva, että vaikutelma pettänee. Linjan monipuolisuus kiinnostaa.

Niin, ja sanottakoon nyt sekin, että olo oli aterian jälkeen sekä täysinäinen että erittäin hyvä! Vissiin terveellinen ruoka tekee ihmiselle hyvää.

Anne’s Vege
Ostoskeskus Ainoa, 2. krs
Tapionaukio 4
Espoo

ma–pe 11–20
la 11–19
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset