Ravintola Onda

"Kasasin itselleni kunnon lautasen, ja iskin halulla kiinni. Tykkäsin kaikesta."

12.5.2022

Vanha Toisella Linjalla toiminut Onda oli suosikkiravintoloitani, jonka arvioimme Hyvän kurkun toisen perustajan Manun kanssa ensimmäisen kerran vuonna 2015. Kuten yli kolmen vuoden takaisessa arvoissani kirjoitin, kävin siellä hyvillä lounailla ja illallisilla useasti ennen paikan lopettamista vuonna 2016. Vuoden 2017 puolella kävin siellä onnistuneella lautasannos-lounaalla työkavereiden kanssa, mutta valitettavasti seuraavana vuonna saamani illallinen oli niin kova pettymys, että en tullut palanneeksi pitkään aikaan. Tämä siitä huolimatta, että kuulin säännöllisesti kehuja Ondan aloitettua jälleen buffetlounaiden tarjoilun. Eihän tämä ole itseään kunnioittavan ruokablogaajan käytöstä, joten vannoin palaavani. Nolon pitkään kesti, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Konferenssin pitkällä lounastauolla tuli sopiva tilaisuus visiitille. Onda tarjoaa lounaaksi buffetin lisäksi erillisiä lautasannoksia – näköjään aina on myös vegaaninen vaihtoehto (nyt olisi ollut rapeaa kukkakaalia parsalla ja cashew-hollandaisella). Nyt kuitenkin seisovaan pöytään vei tieni, kun sitä oli niin kehuttu. Ravintolan fuusiomainen linja on näköjään jatkunut, sillä lounaslistan ja iltalistan pääruoissa vaihtelevat monenlaiset keittiöt intialaisesta levanttilaiseen ja kiinalaisesta mannereurooppalaisiin. Tänään tarjolla oli kurpitsa-tagine koftapyöryköillä.

Salaatti- ja lisukevalikoima oli mukavan laaja, pääosin vegaaninen, ja merkinnät kaikissa ruokalajeissa olivat erittäin selkeät. Tämä toi vahvasti mieleen vanhan Ondan hyvät ajat. Lisäksi tiskin vitriinissä olisi ollut vegaanisia donitseja, vihiksiä ja snickersejä! Näihin täytyy palata joskus toiste.

Kasasin itselleni kunnon lautasen, ja iskin halulla kiinni. Tykkäsin kaikesta. Taginesta kauhaani oli osunut vain yksi kofta, ja söin sen niin nopsaan, että en pysähtynyt maistelemaan sitä tarkemmin. Muutoin pääruoka oli varsin hyvää, mutta aterian tähtihetket olivat ehdottomasti kylmällä puolella. Erityisesti ihastuin kukkakaaliin tahinikastikkeella, seesamiseen ja soijakastikkeiseen ruusukaaliin, talon focacciaan ja avokado-tomatillotahnaan. Ihan kaikkia laatuja en edes saanut lautaselleni ahdettua. Mutta erittäin mainio buffetlounashan tämä oli! Toki helsinkiläinen Brindavan ja tamperelainen Gopal menevät buffetiin perustuvina kasvisravintoloina tästä ohitse, mutta ei Ondan kokemus kovin kauas niistä jäänyt. Komean paluun teki Onda suosikkilistalleni!

Iltalistalla on rapsakkaa tofua mac’n’cheesen kera, hiiligrillattua BBQ-seitania ja gnoccheja, ja hampurilaisenkin saa vegaanisena. Eli ihan selvästi täytyy palata myös illalla testaamaan. Jälkkärinä listalta löytyy Biscoff-kakkua sitruunasorbetilla, mutta vitriinin antimetkin kiinnostaisivat.

Ravintola Onda
Siltasen talo
Hämeentie 13B
Helsinki

ma lounas 11–15
ti–pe lounas 11–15, iltalista 16–21
la 15–21
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset