Pizza Hut Ideapark

"Pizza oli kieltämättä hyvää, mutta näillä hinnoilla en pysty varauksetonta suositusta antamaan."

27.6.2022

Pizza Hutit olivat minulle kertakaikkisesti tuntematon ilmiö ennen kuin taannoin ketju yllättäen ilmoitti lanseeraavansa vegaanisia tuotteita listoilleen. Koko americana-henkinen pannupizzakulttuuri oli jäänyt minulta nuorena sivuun, vaikka monelle ikäiselleni paksut ja mehevät pizzat ilmeisesti ovat aikoinaan edustaneet Atlantin takaista luksusta parhaimmillaan. Mutta kun kerran kotikontujeni ostariin Ideaparkiin ilmestyi mm. sellainen asia kuin ”Vegan Meatless Feast”, olihan sitä pakko kokeilla.

Arvio jäi tuolloin kirjoittamatta lähinnä siksi, että yleensä pyrin tekemään ensimmäisen arvion paikalla syödyistä annoksista myös tällaisissa pikaruokaluonteisissa paikoissa. Hyvän kurkun Facebook-sivulla kuitenkin intoilin tästä mättökokemuksesta: useaa erilaista kasvisproteiinia, tunnistettavista kasviksista ei tietoakaan, ja amerikkalaiseen tyyliin addiktoivan sokeroitu taikina. Tuon kokemuksen pohjalta suosittelin pidäkkeettä.

En muista, kävinkö välillä uudestaan hakemassa mättöä, mutta toukokuussa 2021 kerroin Facebookissa samanlaisesta Feast-kokemuksesta. Nyt vegaanista juustoa oli aiempaa huomattavasti enemmän ja kokonaisuus oli vielä mehevämpi. Pidin kyllä, mutta muistan ajatelleeni, että ei näitä kovin usein viitsi syödä. Tietty pikaruokafiiliksen nousu ja lasku nopeasti aterian jälkeen oli havaittavissa.

Seuraava kerta tulikin yli vuotta myöhemmin, ja syynä oli lähinnä se, että Pizza Hut ilmoitti ottaneensa listoilleen Beyond Meatin. Aiempi laaja vegaanisten (tai sellaiseksi muokattavien) pizzojen valikoima oli kutistunut kahteen: pepperonipizzaan ja ”Beyond Meat Supremeen”, mikä sekin on kieltämättä melko houkutteleva americana-nimi. Pizza pitää sitten muistaa tilata erikseen vegaanisena.

Tälläkin kertaa pizza tuli otettuna noutoannoksena. Beyond Meat Supreme oli hyvin erilainen otus kuin aiemmat, sillä nyt kasvisproteiinivalmisteen lisäksi täytteenä oli runsaasti herkkusieniä, sipulia ja paprikaa. Tomaattikastiketta oli selvästi enemmän kuin aiemmissa, ja sen kanssa vegaaninen juustokin toimi aika hyvin. Pysähdyin oikeastaan ihmettelemään, miten olin tykästynyt edellisiin kokemuksiin niin paljon, koska olihan tämä selvästi parempaa.

Mutta nyt tuli eteen hankala kysymys: suositella vaiko eikö? Pizzahan oli kieltämättä hyvää, mutta silti jo syödessä mietin, että en minä lopulta kovin usein tätä innostuisi ostamaan. Yksi syy on edellä kuvattu nopea lasku pikaruokainnostuksen jälkeen – kun vertaa esimerkiksi yhtä americanaiseen Burger Kingin Whopperiin, johon minulla ei ole tullut moista reaktiota vielä kertaakaan. Toinen ja painavampi syy on hinta.

Minähän en juurikaan Hyvän kurkun arvioissa puhu hinnoista ensinnäkin siksi, että sellaiset tiedot vanhenevat tosi nopeasti, ja haluan blogin arkiston kysyvän mahdollisimman käyttökelpoisena ja ajantasaisena. Hintatarkastelut vaatisivat satojen arvioiden jatkuvaa jälkikäteistä tarkistamista, ja sellaiseen harrastuspohjalta ei ole aikaa eikä intoa. Arvioista löytyy kuitenkin aina linkit, joista asioita voi tarkistaa tarpeen tullen. Toinen syy on, että erilaisten ruokakategorioiden välillä on hankalaa tehdä mielekkäitä hintavertailuja: grillikioskilla valmius maksamiseen on erilainen kuin ravintolassa, lounasaikaan erilainen kuin ilta-aikaan ja niin edelleen. Tarkemmin rajattujen annostyyppien kohdalla olen kuitenkin joskus pysähtynyt pohtimaan hinnan merkitystä: esimerkiksi tein aikanaan burgerien hintavertailuja, kun jotkut kehnot helsinkiläiset annokset olivat törkykalliita.

Kun vertailen parempia pizzakokemuksiani, mukaan lukien ehdottomat suosikkini, hinnat ovat tätä kirjoittaessani kalleimmillaankin jossain 16–17€ hujakoilla. Ja joukkoon mahtuu aivan uskomattoman hyviä Napoli-henkisiä luomuksia. Pizza Hutissa ”pieni” eli kait lähinnä normaalia pizzaa massaltaan lähimmäksi tuleva Beyond Meat Supreme kustantaa kaksikymppiä! Ja se on minusta vain pizzakenttään vertaillen aivan liian paljon. Hyvää tämä oli, mutta kyllä vaikkapa Helsingin Daddy Greens, Tampereen Sitko ja Il Posto tai Porin Nuåvo ovat selvästi parempia – ja kaikkien pizzat ovat yllä mainitulla alemmalla hintatasolla.

Suosituksen perusteena minulla on lähtökohtaisesti yleensä se, tulisinko uudestaan syömään. Maun puolesta tulisin kyllä Pizza Hutiin, vaikka en kovin usein, koska kyllästyisin tähän nopeasti. Mutta näillä hinnoilla en pysty varauksetonta suositusta antamaan. Tosin tarjouksia ketjulla aina välillä on, ja silloin pizzat ovat erittäin paljon edullisempia, joten silloin kyllä kannattaa tarttua.

Pizza Hut Ideapark
Ideaparkinkatu 4
Lempäälä

ma–pe 11–20
la 11–18
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset