Tintå

"Tatti-emmertäytteiset kääryleet uunijuureksilla ja sieniliemellä kuulosti kiinnostavalta. Ja ylipäätään kaalikääryleitä saa aivan liian harvoin!"

30.9.2022

Kävin Turussa Tintåssa monta vuotta sitten lounaalla hyvän ystäväni kanssa. Ihastuin omaleimaiseen pizzaan ja söin vegaanisen pannacottan, yhden varmaan ensimmäisistäni. Minun on pitänyt palata illalliselle jo monen vuoden ajan, mutta kaikenlaista on tullut eteen: ravintola oli pitkään remontissa, ja parilla messureissulla olen yrittänyt varata pöytää liian myöhään. Olen kyllä käynyt sisarravintoloissa Neråssa ja Blankossa, molemmista tykkäsin.

Nyt varasin pöydän kollegaseurueellemme hyvissä ajoin, ja saavuimme täpötäyteen ravintolaan, jonka perältä meille oli varattu mukava pöytä. Tällä kertaa söimme lyhyellä kaavalla, pelkän pääruoan, ja listan kahdesta vaihtoehdosta valitsin kaalikääryleet, koska pizzaa söin viimeksi. Tatti-emmertäytteiset kääryleet uunijuureksilla ja sieniliemellä kuulosti kiinnostavalta. Ja ylipäätään kaalikääryleitä saa aivan liian harvoin!

Annos oli nätin ja monipuolisen näköinen, ja söin sen vallan mielelläni. Ihan täysillä en siihen kuitenkaan innostunut. Kaalikääryleissä kaalin aromi ei ollut kehittynyt kovin vahvaksi, ja juureksiinkin olisin kaivannut hieman enemmän kypsynyttä aromia. Osa juuriselleristä oli kyllä pehmeän täyteläistä, mutta kun olin edellisenä iltana syönyt täydellistä palsternakkaa Hüggessä, annokselle oli kova vertailukohta.

Suosittelen Tintåa edelleen ihan mielellään, etenkin jos etsii sopivaa paikkaa seurueelle, jossa vain osa halajaa kasvisruokaa. Ravintola on myös auki joka päivä, mikä on merkittävä etu. Lista on monipuolinen, mutta ei kovin kasvispainotteinen. Viime vuosina kuitenkin minulla on ylipäätään ollut Turussa niin huimia ruokakokemuksia, että Tintå ei ihan huippukastiin nouse.

Tintå
Läntinen Rantakatu 9
Turku

ma–to 11–23
pe 11–01
la 12–01
su 12–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset