Torget

"Yllätyin pastan laadusta: vaikka gluteenittoman eron normaaliin huomasi selvästi, ei tämä kehnoa ollut."

10.12.2022

Kävin Porin Torgetissa viime vuoden alkupuolella ja ihastuin kovasti heidän hapanjuurileipäänsä ja pizzaansa. Nykyisessä napolilaispizzojen valtavirrassa – joista siis pidän kovasti – on kiva löytää myös toisen tien kulkijoita. Pitkään olin halunnut palata, ja kun menimme tapaamaan ystäväämme ja hänen tytärtään, kummilastamme, sovimme treffit tänne. He kun halusivat pastaa ja vaimoni taas pizzaa, ja kumpaakin saisi.

Harmillisesti kävi kuitenkin ilmi, että ravintolan hapanjuuritaikinassa käytetään hunajaa, joten en voisi arvioida pizzaa uudestaan. Minä käytän hunajaa, mutta Hyvän kurkun arvioita tehdessäni pidän aina huolta, että tarkkaa vegaanista ruokavaliota noudattava lukija voi luottaa arvioihin. Eli arvioitavassa annoksessa ei hunajaa voisi tietenkään olla.

Vaihtoehtona olisi gluteeniton pizza tai pasta. Päädyin jälkimmäiseen ja tilasin vegaanisen version pasta-annoksesta, jossa on kesäkurpitsaa, tomaattia ja gremolataa (persilja-sitruunankuori-valkosipulihakkelusta).

Täytyy sanoa, että tämä oli iloinen yllätys, sillä suhtauduin gluteenittomaan pastaan suurella epäilyksellä. Tietenkään tärkkelyksestä syntyvää emulsiota ei annokseen näin tullut, mutta öljypohjainen kastike oli tehty taiten eli annos ei ollut laisinkaan liian rasvainen. Gremolatan maku oli vahva ja monitahoinen, ja paistettu kesäkurpitsa sopi sen kanssa hyvin yhteen.

Ei tämä tietenkään Nomadin, Bastan, Osteria dei Gustin, Rainan, Goosen tai Daily Dosen tasolle päässyt. Mutta kun näitä erinomaisuuksia lukuun ottamatta vegaaniset ravintolapastat ovat tahtoneet olla Suomessa järjestään aika kelvottomia, tähän olin tosi tyytyväinen! Tähän kun olisi saanut viime visiitin tapaan talon vegaanista ”parmesaania”, maut olisivat täydentyneet. Yllätyin myös pastan laadusta: vaikka gluteenittoman eron normaaliin huomasi selvästi, ei tämä kehnoa ollut.

Koska vegaaniset vaihtoehdot ovat selvästi enemmän paitsiossa kuin ennen, ei Torgetia voi samaan tapaan enää suositella, mutta kyllä täällä kelpoa ruokaa saa vegaanisenakin.

Torget
Eteläkauppatori 2 (sisäpihalla)
Pori

ma suljettu
ti–to 11–21
pe 11–22
la 12–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset