Kahvila Rakastan

"Uskomattoman hyväähän tämä oli, vielä parempaa kuin muistinkaan. Kumpikin piirakkaversio oli erinomainen."

1.2.2023

Kävin tässä vegaanisessa kahvilassa ihastumassa ikihyviksi jo kesäkuussa, ja pitkään oli pitänyt palata. Tälle suunnalle kaupunkia vaan en ollut sattunut lounashetkinä, mutta nyt tuli tilaisuus vietettyäni ikimuistoisen aamupäivän Taidehallissa Maija Blåfieldin näyttelyssä. Viiden elokuvan katsomisen jälkeen nälkä kurni, ja kiiruhdin kahvilaan.

Päivän lounaskeittoa eli tomaattista papusoppaa olisi ollut vielä yksi annos jäljellä, mutta hetken tuumattuani totesin, että piirakoitahan minä olin tullut tänne syömään. Otin viime kerran tapaan yhden jokaista tilpehööriversiota: ”munavoilla”, suolakurkulla ja caviartilla, kaikki ohrapiirakoina – ja vielä yhden caviartin perunapiiraalla, että saisin maistaa sitäkin. Kahvin kanssa otin muhkean kirsikkahilloisen laskiaispullan, jota henkilökunta suositteli.

Ja aivan uskomattoman hyväähän tämä oli, vielä parempaa kuin muistinkaan. Kumpikin piirakkaversio oli erinomainen, ja tällä kertaa minun oli vaikea valita suosikkia tilpehöörien joukosta. Ne täydensivät toisiaan niin komeasti. Erityisesti kuitenkin haluan ylistää minttuista herne-papusalaattia! Juuri tällaista yksinkertaista neroutta saa Suomessa liian harvoin. Tämä toi mieleen monet Italian cucina poveran kokemukset sekä tietty useat puutarhapäivien lounaat.

Laskiaispulla oli oivallista, ja kirsikkahillo oli hieno keksintö! Pullan koostumus oli juuri sopiva, että sen pystyi syömään haukkaamalla, ottamatta kantta erilleen, kuten tykkään itse laskiaispullani nauttia.

Onhan tämä tietysti Suomen tärkeimpiä kahviloita, ja henkilökunta oli jälleen niin sydämellistä että ei ole tosikaan.

Kahvila Rakastan
Mannerheimintie 13 B
Helsinki

ma–ti suljettu
ke–to 10–17
pe–la 10–18
su 10–17

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset