Espresso Edge

"Voileipäosastolla löytyi iloinen yllätys: 'mock tunalla' eli tonnikalasalaatin tapaan maustetulla kikhernetahnalla täytetty voikkari!"

6.11.2023

Tämä Liisankadun kahvila-ravintola on ollut mielessä monta kertaa, ja hätkähdin työreissulla tajutessani, että edellisestä visiitistä oli vierähtänyt jo seitsemän vuotta! Vanha arvio olisi siis auttamattomasti vanhentunut, ja muutenkin kivoissa paikoissa pitäisi keretä käydä useammin.

Kaipasin lounasta ja kahvihetkeä noilla kulmilla ennen pitkää kokousta, ja kollegani muistutti Espresso Edgestä. Paikka oli liki täynnä, mutta onneksi minulle löytyi oma pöytä. Kiva nähdä, että suosiota riittää. Ruokalistalla oli kaikenlaista, ja joka kategoriassa näytti löytyvän vegaaninen vaihtoehto: americana-henkisiä voileipiä, salaatteja, keittoja, uuniperunoita, curryannos sekä aiemmin arvioimani ”vegan plate”, joka vaikuttaa pysyneen suht samanlaisena.

Voileipäosastolla löytyi kuitenkin iloinen yllätys, jota ei tätä kirjoittaessa näy edes verkosta löytyvällä ruokalistalla: ”mock tunalla” eli tonnikalasalaatin tapaan maustetulla kikhernetahnalla täytetty voikkari! Mock tunaan törmäsin vuosikausia sitten, varmasti ennen Hyvä kurkku -urani alkua, klassisella ”Yeah, that vegan shit” -sivustolla. (Kotisivun päivitys on lopetettu, mutta homma jatkuu Facebookissa.) Törmäsimme siihen vaimon kanssa myös Philadelphiassa. Viime vuosina resepti on ilokseni alkanut liikkua laajemmin vegaanikokkauspiireissä, syystä tai toisesta. Mutta selvähän se, että tätä piti kokeilla.

Jos vuonna 2016 munakoisovoileipäni oli pettymys, tämä oli varsin oivallinen. Täytteessä oli kunnolla makua ja sitä oli tarpeeksi, ja se teki leivästä kostean mutta ei yhtään vetisen. Rapeakuorinen leipä oli myös ihanan makuista. Ainoa pieni miinus oli, että kun leipäpalaset olivat niin tosi paksut ja pehmeät, syöminen oli aavistuksen hankalaa. Astetta ohuemmat viipaleet ja kevyt paahtaminen parantaisivat annosta entisestään. Silti, todella hyvä voikkariannos! Americana-henkeen lisukkeena oli suolakurkkua ja sipsejä.

Edellisessä arviossa mainitsin, että paikan keittiö tuntui välttelevän suolaa ja rasvaa – mikä ei ole ihan minun juttuni. Nyt tällaista vaikutelmaa ei tullut laisinkaan.

Koska odotteluaikaa oli, ja minun piti tehdä hieman töitä, tilasin kahvin ja brownien. Ja sepäs oli myös hyvää! Suklaassa oli minun makuuni tarpeeksi karvautta, pähkinät toivat koostumukseen rapeutta ja taikina oli sisältä juuri sopivan tahmeaa.

Kylläpäs tätä suosittelee nyt mielellään.

Espresso Edge
Liisankatu 29
Helsinki

ma–to 8.30–18
pe 8.30–16
la 11–16
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset