Funky Woo

"Pääruoka kiinnosti etukäteen kovasti: korealainen tofumuhennos! Eikä ruokalaji vailla ansioita ollut."

11.3.2024

Viime vuonna Aleksanterinkadulle, vanhan Epe’sin ja Doriksen kiinteistön paikalle rakennettuun taloon aukesi aasialaista katuruokaa tarjoava Funky Woo. Paikka oli mennyt minulta jostain syystä täysin ohi, mutta vaimo hoksasi sen, kun järkkäsimme ruokatapaamista rakkaan nuoremman sukulaisen kanssa. Menimme paikalle jo neljältä ravintolan vasta avautuessa, joten olimme ensimmäiset asiakkaat.

Palvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Funky Woossa ei monen tämänhenkisen paikan tapaan ole perinteistä alkuruoka/pääruoka jaottelua, vaan lista jakaantuu pienempiin jakamishenkisiin annoksiin ja isompiin selvästi enemmän yksin syötäviin. Mutta vallan mainiosti tämä toimi myös alkuruoka–pääruoka-periaatteella, etenkin kun kolmella syöjällä oli eri ruokavaliot.

Listan vaikutteet ovat pääosin korealaiset, joskin mukana on myös thaimaalaisia ja japanilaisia elementtejä. Pienempien annosten puolella minulle löytyi korealaisia riisikakkuja gochujang-kastikkeella, bao-sämpylöitä vegekanalla, aasialaistyylinen ”loaded fries” sekä umamiset kasvikset. Päädyin kokeilemaan riisikakkuja ihan kokeilunhalusta. Annos oli jännä ja outo. Riisikakkujen koostumus oli tavallaan ihan hauska. Makua niissä ei ollut, eli tämä oli tyystin koostumukseen perustuva annos, sekä tietysti gochujang-kastikkeeseen.

Pöytään tilasimme myös jaettavaksi mausteisia kurkkuja. Tämä annos oli ihan ok mutta ei ihmeellinen – olen saanut niin järkyttävän hyviä maustettuja kurkkuja niin monessa kiinalaisessa paikassa, että en juuri innostunut.

Pääruoka kiinnosti etukäteen kovasti: korealainen tofumuhennos! Eikä ruokalaji vailla ansioita ollut. Silkentofua mausteisessa muhennoksessa ja erillinen happoisuutta antava etikka sekä riisi oli ihan toimiva yhdistelmä. Silti tämäkään annos ei lopulta erityisesti ihastuttanut. Ateriasta tuli kaikkinensa mieleen aikanaan Hämeentiellä toiminut Masu Asian Bistro, jossa fuusiohenkinen katuruoka oli ihan hyvää, mutta kaikessa oli vähän samat maut eikä mikään noussut selkeäksi suosikiksi.

Vaimo söi tofu-bibimpapin, josta olisi saanut myös vegaanisen version. Mutta kovin kaukana se oli oikeasta bibimpapista, jollaista olen saanut viimeksi Mannassa Helsingissä. Vaimon edellinen oli aikanaan New Yorkissa, joten se ei ole ehkä ihan reilu vertailukohta. Silti tämä oli enemmänkin bibimpapin nimen saanut kulhoruoka, sillä olennainen paellamainen pohjan paahtuminen ja sen vaatima sekoittelu puuttui.

Ihan minun juttuni tämä paikka ei toisin sanoen ollut. Mikään ei ollut huonoa, mutta enemmän jäin kaipaamaan.

Funky Woo
Aleksanterinkatu 20
Tampere

ma–to 16–22
la 14–23
su 14–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset