Polku jota kuljemme

"Suosikkejani olivat ehdottomasti vahvan aromikkaat sienet ja kurpitsa, jonka makua äimistelin joka palasen jälkeen. Hyviä olivat kaikki, ja juomana tee sekä pieni lasi sakea olivat oivallisia."

28.2.2024

Tampereen Kauppahallin sushiravintola Umamin perustaja Liquin Zhang luopui vuonna 2022 ravintolastaan. Vaikka Umami on jatkanut hyvällä linjalla, vanhan omistajan persoonallista otetta ja elämänasennetta jäi ikävä. Olikin kovin mukavaa kuulla, että hän avaisi uuden ravintolansa Näsilinnankadulle tammikuun lopulla. Kuulin siitä saman tien paljon hyvää läheisiltä, ja kerkesin paikalle ihanan pian.

”Polku jota kuljemme” kuvaa paikan meininkiä tosi hyvin. Vaikka ravintolasta on tehty juttua Aamulehteen, pääosin tieto lie kulkenut suusta suuhun, kehujen voimalla. Internet-läsnäoloa ei google-haun perustietojen lisäksi ainakaan vielä ole. Seinätaulu kysyy ”Mikä on tarkoitus?”, ja ravintoloitsija jutteli toisen asiakkaan kanssa elämän ja tulevan peruskysymyksistä ruokaa laittaessaan. Ravintolassa kun voi syödä paitsi pöydässä myös perinteikkäästi tiskin äärellä. Ihastuin tunnelmaan.

Vanhasta Umamin muistista tilasin sen kokoisen vegaanisen annoksen, johon löytyisi sopivan monipuoliset ainekset, ja sain viidentoista sushin lautasellisen. Sain pari inarisushia, siitake- ja avokadonigirit sekä makeja avokadolla, kurkkusuikaleilla sekä ihmeellisen makuisella jotenkin marinoidulla kurpitsalla.

Kuten Umamissa aikanaan, riisi on täällä hyvin omaleimaisesti valmistettua. Toisessa suosikkipaikassani Fujimissa riisi on loistavaa ja tutummin valkoista ja kosteaa, täällä taas tummasävyisempää ja irtonaisempaa – mutta kuitenkin susheissa hyvin koossa pysyvää. Pidän kummastakin todella paljon.

Suosikkejani olivat ehdottomasti vahvan aromikkaat sienet ja kurpitsa, jonka makua äimistelin joka palasen jälkeen. Hyviä olivat kaikki, ja juomana tee sekä pieni lasi sakea olivat oivallisia.

Ravintoloitsija-kokki intoutui myös tarjoamaan asiakkailleen pitkään fermentoitunutta kimchiä, joka olikin sitten ehkä parasta, jota olen elämässäni maistanut: pehmeää ja sulavaa mutta juuri niin tulista kun pitääkin.

Haluan palata tänne pian ja useasti. Normaalisti päiväni täyttyvät ympäristöhuolesta, kirjoittamisesta ja lukemisesta, ja täällä aterioidessa sain mieleeni hetken mukavan rauhan.

Polku jota kuljemme
Näsilinnankatu 21 A
Tampere

ma–pe 11–16
la 11–18
su suljettu

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset