Capperi Tripla

"Ainekset olivat laadukkaita ja yhdistelmä oli hyvin mietitty, mutta valitettavasti kokonaisuutena pizza ei ihan toiminut tarpeeksi hyvin."

23.10.2024

Kun ensimmäinen Capperi aukesi Oulunkylään vuonna 2017, kuulin paikasta paljon hyvää. Tuolloin elettiin napolilaistyylisten pizzojen maihinnousun aikoja. Via Tribunali avasi ensimmäisen ravintolansa niin ikään 2017, ja monien eri ravintoloiden marinaroja pääsi pian vertailemaan. Helsingin päässä kävin sittemmin lopettaneessa Rikhardinkadun Capperissa (oivallista), Kallion Via Tribunalissa, Lauttasaaren Lucassa, ja vuonna 2020 ihastuin Tampereen Hervannan Il Postoon. Mukavasti viime vuosina vegaanisten pizzojen valikoima on muutenkin laajentunut ja monipuolistunut, ja olen päässyt nauttimaan niin minimalistisesta roomalaisesta tyylistä kuin ihanan övereistä mättöpizzoista. Alkuperäinen Oulunkylän Capperi minulta kuitenkin on jäänyt vieläkin testaamatta. Täytyypä lisätä se nyt muistiksi to eat -listaani, joka kyllä on pitkä kuin nälkävuosi, jos sanaleikki sallitaan.

Triplan ostoskeskuksen Capperiin päädyin etsiessäni iltapalaa kirjamessujen alla. Olin nostellut kirjalaatikoita hiki hatussa, enkä jaksanut käydä keskustassa illallisella, joten kiertelin Triplan ravintola-aluetta. Capperin ruokalistassa huomioni kiinnitti valmiiksi vegaaninen ”Giardino delle Rose”, jossa olisi friarellia, yhtä ehdottomista lempivihanneksistani. Sitä saa sen verran harvoin Suomessa, että testattava olisi. Sen lisäksi pizzassa on tattia ja tuoreita pikkutomaatteja.

Ainekset olivat laadukkaita ja yhdistelmä oli hyvin mietitty, mutta valitettavasti kokonaisuutena pizza ei ihan toiminut tarpeeksi hyvin. Sekä tatti että friarelli olisivat kaivanneet hieman enemmän suolaa vastapainoksi tomaatin happoisuudelle, ja todennäköisestä öljyssä säilötystä friarellista oli tullut hieman liikaa öljyä, jota imeytyi taikinaan runsaasti, samoin kuin tuoreiden tomaattien nestettä. Tämä ei olisi ehkä muuten niin haitannut, mutta pizzan taikina oli minusta jäänyt aavistuksen alipaistetuksi. Siinä toteutui kyllä napolilaiselle pizzalle ominainen täytteiden ja pohjan välinen pehmeys, mutta sen lisäksi pizzassa oli kauttaaltaan hieman turhan taikinainen maku.

Capperi Tripla
Tripla, 3. krs
Fredrikanterassi 1
Helsinki

ma–su 11–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset