Zen sushi

"Nämä olivat erittäin laadukkaita susheja."

13.5.2022

Kuten Hyvän kurkun vakilukijat tietävät, olen toistuvasti ylistänyt tamperelaista sushitarjontaa: Umami ja Fujimi ovat ehdottomat suosikkipaikkani missään sushirintamalla. Minulle on vinkattu kyllä useita hyviä helsinkiläisiä paikkoja, mutta olen ehtinyt tähän asti käydä vasta Wagocorossa. Tykkäsin siitä kyllä, mutta ihan se ei yllä mainittujen tasolle noussut – etenkin kun kasvissushien valikoima oli hyvin rajattu. Vinkkeinä on kuitenkin kertynyt kosolti muita (Zenin lisäksi mm. Umeshu, Oishi18, Minato).

Olin pistänyt to eat -listalleni Krunikassa toimivan Zen sushin jo jokin aika sitten. Paikka on toiminut ilmeisesti jo kohta parikymmentä vuotta, mutta kuulin siitä vasta suht vähän aikaa sitten. Tarkoitus oli vierailla paljon aiemmin, onhan ravintola hyvin lähellä työporukkamme toimistoa, mutta sattuneesta syystä parin vuoden aikana visiitit Helsingin toimistolla ovat olleet harvinaisia. Tilaisuus tuli, kun olin Metsätalolla konferenssissa, ja lounastauolla piti keretä syömään lähistölle.

Zen sushi on pieni tila: asiakaspaikkoja on sisällä kahdeksan, mutta lämpimänä kevätpäivänä ulos oli katettu pari pöytää. Itse menin sisälle syömään. Tilasin 14 palan sushilajitelman sekä misokeiton. Odottaessa sain lasillisen vihreää teetä.

Misokeitto oli ihanan suolaista ja umamista – jonkun makuun suolaisuutta olisi voinut olla liikaakin, mutta minä tykkäsin tosi paljon. Se antoi oivallisen perustan aterialle ja karisti aamun väsymyksen suonistani.

Sushilajitelma oli mukavan monipuolinen. Kurkkumakien rinnalla oli kasvismakeja, joissa oli mukana hieman inarisushia. Nigireinä oli tutut inari ja avokado, mutta ihastuin erityisesti päivän erikoiseen eli parsaan sekä suussa sulavaan munakoisoon, jonka kaltaista en ollutkaan sushissa koskaan ennen saanut.

Nämä olivat erittäin laadukkaita susheja, ja Zen pääsee kyllä hyvin samaan luokkaan kuin alussa mainitut tamperelaiset suosikkini. Ravintolassa on myös mahdollista maistella erilaisia sakeja, ja juomalistalla näkyi olevan myös umeshua ja yuzushua.

Zen sushi
Snellmaninkatu 16
Helsinki

ma–to 11–19
pe 11–20
la–su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset