Noodle Story Freda

"Iskin ensin salaattipöytään ja melkein kiljaisin riemusta, sillä siellä oli tofu skin -salaattia!"

9.10.2023

Uudet ruokajutut tahtovat tulla aaltoina. Pitkään nuudelit olivat suomalaisille pelkästään pikanuudeleita. Joissain kiinalaisissa ravintoloissa niitä löytyi kuriositeetteina, yleensä ohutta vermiselliä. Muistan armaan ystäväni tilanneen niitä noutoruokana joskus 90-luvulla ja tyrmistyneen pettyneenä, kun kassista ei löytynytkään riisiä – eikä kastiketta. Muutoin nuudeleita nähtiin lähinnä amerikkalaisissa tv-sarjoissa pahvilootasta syötyinä. Sitten samaisia pahvilootia alkoi ilmestyä Suomeenkin, kun pikaruoka-nuudelipaikkoja nousi sinne tänne. Hetken se oli varsinainen ilmiö, joka kuitenkin laantui. Sitten tuli innostus japanilaiseen rameniin ja vietnamilaiseen pho-keittoon.

Kiinalaisia nuudeliruokia saatiin kuitenkin odottaa aika pitkään. En muista ihan tarkkaan minä vuonna niin kävi, mutta varmaan joskus vuosikymmenen vaihteen tienoilla Helsinkiin ilmestyi rysäyksellä useita kiinalaisia nuudeliravintoloita, ja käsin tehtyjä nuudeleita sai joistain vanhemmista kiinalaisista ravintoloista. Ensimmäisen kerran tutustuin niihin muistaakseni Kaisaniemen edesmenneessä Basilikassa, josta minulla on muutenkin paljon lämpimiä muistoja. Mei Linin vanhassa sisarravintolassa Xiao Mei Linissä nautiskelin dandan-nuudeleista kesällä 2020, mutta ravintola ei pysynyt pystyssä (listan elementtejä on kuitenkin Mei Linissä olemassa).

Seuraava kokemus varsinaisesta kiinalaisesta nuudeliravintolasta minulla oli elokuussa 2021 Noodle Masterissa silloin, kun se toimi vielä Arkadiankadulla. (Eerikinkadun Noodle Masterissa kävin noin vuotta myöhemmin.) Kokemus oli aivan mahtava, ja olin myyty. Joulukuussa 2021 innostuin vähintään yhtä paljon ellen enemmän Big Bowl Noodlessa. Minulla oli suuria suunnitelmia kiertää kaikki kehutut nuudelipaikat, mutta sopivaa Helsinki-tilaisuutta siihen ei reissuilla tullut.

Ensimmäinen Noodle Story avattiin näköjään jo vähän ennen suurta nuudeliryysistä, vuonna 2018. Nykyään ravintoloita on neljä. Ketju on ollut to eat -listallani useamman vuoden, mutta vasta nyt tulin käyneeksi vihdoin ennen kokousta.

Lounasaikaan vegaanisia nuudelivaihtoehtoja oli kaksi, joista valitsin nuudelit seesamilla tofun ja kimchin kanssa, koska se vaikutti kiinnostavammalta kuin nuudelit vihanneksilla. Dandan-nuudeleita lounasvalikoimassa ei harmillisesti ollut.

Iskin ensin salaattipöytään ja melkein kiljaisin riemusta, sillä siellä oli tofu skin -salaattia! Tästä jalosta raaka-aineesta olen vaahdonnut etenkin ravintola Dong Bei Hun yhteydessä vaikka kuinka paljon. Nappasin salaattilautaselle ison läjän tofu skiniä, vähän marinoitua retikkaa, korianterista salaattia sekä kevätrullia. Kaikki oli muuten vegaanista, mikä oli kovin mukavaa (ei kalakastiketta tms.). Tofu skin oli ihan tajuttoman hyvää! Olisin voinut syödä pelkästään sitä, ja olisin ollutkin varmasti tyytyväinen.

Nuudeliannos nimittäin ei ollut niin hyvä kuin odotin. Itse nuudeleissa oli, no, ihan ok maku, maapähkinää ja hieman seesamia (jälkimmäistä minusta miedosti). Koostumus oli kuitenkin hieman liian tahmainen. Mutta ennen kaikkea: tofu ei ollut hyvää. Se lie marinoitu jotenkin, ehkä soijakastikkeessa, ja se oli kuivakasta ja karvasta. Kyllä se kimchin palasten kanssa meni, mutta suurta nautintoa siitä ei saanut, etenkin kun vertasi salaattipöydän antimiin.

Tämän kokemuksen pohjalta en siis osaa etenkään tätä Noodle Storya suositella, kun Noodle Master on kulman takana eikä Big Bowl Noodle kaukana sekään. Mutta täytyy jossain vaiheessa tsekata iltalistan dandan-nuudelit jossain Noodle Storyn pisteessä.

Noodle Story Freda
Fredrikinkatu 36
Helsinki

ma–pe 11–21
la–su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset