Belmont by Daddy Greens

"Eteen tuli tosi iso, ohut ja rapeapohjainen pizza, joka oli leikattu valmiiksi viipaleiksi. Ja olihan tämä todella hyvää."

30.1.2025

Daddy Greens -pizzaketjun sivuhaara, americana-henkinen italialainen ravintola Belmont, avautui Hakaniemeen viime vuoden kevätpuolella. New York -tyyliseen pizzaan ja pastaan keskittynyt ravintola kuulosti kiintoisalta lisäykseltä kaupungin tarjontaan, ja kokemukset Daddy Greensin pizzoista sekä Töölössä että Kalliossa ovat olleet hyviä. Olin käynyt Kalliossa armaan ystäväni ja luottokanssasyöjäni kanssa, joten oli erittäin kiva päästä testaamaan tämä paikka yhdessä.

Alkupalaksi kokeilin uppopaistettua artisokkaa, joka on autenttisena roomalaisena annoksena suurimpia ruokarakkauksiani. Tiesin, että luvassa ei olisi roomalaista tyyliä, koska niin laadukkaita artisokkia ei Suomesta saa. Annos olikin tehty säilötyistä artisokista. Tämä olisi voinut helposti olla pettymys, mutta leivitys ja uppopaistaminen oli onnistunut täydellisesti, ja artisokan maku oli noussut hienosti uudelle tasolle. Loistavassa dippikastikkeessa yhdistyivät tilli, persilja ja ruohosipuli. Negronin kanssa tämä oli mainio alku illalle.

Pääruoaksi ystäväni otti rigatoni-pastaa vodkalla maustetulla tomaattikastikkeella (annos pitää pyytää erikseen vegaanisena), ja se oli varsin hyvää. Pastan kohdalla kriteerini ovat tiukat, ja tomaatinviljelijöiden tyttären naineena etenkin tomaattipastojen, ja ei annos etenkään Daily Dosen tai Osteria dei Gustin tasolle noussut. Varsin kelpo se oli kuitenkin, ehdottomasti ravintolapastojen korkeammassa kastissa.

Minun pääruokani oli vegaaninen pepperonipizza. Makkara oli Santun Seitania eli tähän parasta mahdollista tietysti. Daddy Greensin kokemuksesta tämä poikkesi selvästi: Kallion pizza oli tyyliltään napolilaisempi, pehmeä ja täyteläinen (ja ihan järjettömän hyvä). Belmontissa taas eteen tuli tosi iso, ohut ja rapeapohjainen pizza, joka oli leikattu valmiiksi viipaleiksi. Ja olihan tämä todella hyvää. Erityisesti ihastuimme cashewpohjaiseen ”juustoon”, johon oli mielestämme saatu paljon enemmän makua kuin Daddy Greensin vastaavaan. Makkaran ja ravintohiivan kanssa maku oli mahtava. Pizza oli ehkä aavistuksen liiankin rapeaa, joten sen leikkaaminen veitsellä oli hieman hankalaa, mutta tämä oli pieni miinus.

Minä päätin illan espressolla ja oivallisella kullanruskealla grappalla, ja ystäväni otti kookospohjaisen crème brûléen. Vähän kaduttaa, etten itsekin ottanut, sillä se oli aivan järkyttävän hyvää. Kaikki oli kohdallaan: rapeus, pehmeys, maku. Tämä oli vähintään yhtä hyvä kuin Tampereen Bistro Viljan versio.

Belmont oli hieno uusi tuttavuus.

Belmont by Daddy Greens
Hakaniemenkatu 7
Helsinki

Lounas
ma–pe 11–14.30

Illallinen
ma–ti suljettu
ke–to 16.30–22
pe 16.30–23
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset