Biang! Tampere Hämeenkatu

"Hihkaisin mielessäni nähdessäni pähkinäistä 'tofu skin' -salaattia, jota rakastan."

13.3.2024

Arvioin illalliskokemuksen Tampereen Biang! -ravintolassa kesällä 2021, kun aterioin vanhan sydänystäväni kanssa. Vaikka vegaanisten annosten valikoima oli helsinkiläisten suosikkikiinalaisten Mei Lin, Ben’s Way, Chengdu, Dong Bei Hu ja Noodle Master tarjontaan verrattuna turhan suppea, saimme kahdestaan syötyä ihanan liikaa, ja kaikki oli hyvää.

Tämä oli erityisen mukavaa, koska aiempi lounasvisiitti oli ollut pettymys. Useampi tuttu kuitenkin kehui sittemmin paikan lounasta, joten palattava olisi. Kävimme vaimon ja hänen veljenpoikansa kanssa lounaalla ennen yhteistä reissuamme, ja söimme tosi hyvin. Oli kuin olisin ollut lounaalla aivan eri buffetissa! Tuolloin en halunnut häiritä harvinaista lomahetkeä kirjoittamalla, joten tarkoitus oli palata pian blogimielessä. Siihen meni enemmän aikaa kuin oli tarkoitus. Toisaalta tällä välillä ehdin löytää helsinkiläisen Triplan Brokadin lounasbuffetin, josta olen ehtinyt nauttia messureissuilla useasti. Tämä oli oikeastaan ensimmäinen hyvä kiinalainen buffetkokemus aikoihin – edellinen oli itse asiassa Helsingin sittemmin lopettaneessa Stockan talon Biang! -ravintolassa. Ennen Brokadin käyntiä minulle oli vakiintunut sellainen olo, että kiinalainen ei oikein kiinnosta buffetina, koska se on harvoin hyvää. (Tätä kirjoittaessani Brokadi onkin ainoa kiinalaisen buffetin arvio blogissa.) Nyt löytyi poikkeus, ja kiinnostus palata arvioimaan Tampereen Biang! kasvoi. Vihdoin sain aikaiseksi.

Kuten yllä mainitulla lomanalusreissulla, nytkin henkilökunta neuvoi auliisti ruokien vegaanisuudesta. Hihkaisin mielessäni nähdessäni pähkinäistä ”tofu skin” -salaattia, jota rakastan. Sen lisäksi nappasin salaattipuolelta nuudelisalaattia. Lämpimällä puolella oli menevän näköisiä sieniä, kiinnostavan omaleimaisen näköistä tofuruokaa sekä paksoita.

No, kaikki oli hyvää. Menisin tuonne syömään ihan pelkästään nuudeli- ja tofu skin -salaattien takia. Mutta lämpimälläkin puolella asiat toimivat. Paksoissa oli se mehevä, suolainen, miedon valkosipulinen ja siitakkeista umamia ottanut aromi, josta tykkään. Sienet olivat täyteläisiä ja meheviä. Tofu oli uutuus, tai tofuruokaa söin aiemminkin muistaakseni lounaalla, mutta tämä oli jotenkin esipaistettua, pinnalta mukavan sitkaisaa. Nyt kun katsoin, tämä taitaa olla uutuus ravintolan iltalistallakin: normaalia tofua huomattavasti kiinteämpi ”dougan tofu”, joka on usein lähtöjään maustettua. Se oli oivallista! Tykkäsin erityisesti siitä, että tofun kumppanina oli perunaa, ja paistos oli maustettu umamisella soijapaputahnalla. Eli itse asiassa korjaan itseäni: iltalistakin on tämän myötä jo monipuolisempi.

Onpa kivaa, että tällaista on Tampereella.

Biang! Tampere Hämeenkatu
Hämeenkatu 3
Tampere

ma–to 11–21
pe 11–22
la 12–22
su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset